Με γεύσεις Κρήτης ... |
Παραδοσιακή Κρητική κουζίνα, με ποιοτικά υλικά της περιοχής μας - κάποια από αυτά δικής μας παραγωγής - μαγειρεμένα με σεβασμό και μεράκι αναδεικνύοντας τη νοστιμιά και τη διατροφική τους αξία. |
... και άρωμα Ελλάδας |
Αναζητάμε παντού, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, τοπικά προϊόντα αντιμετωπίζοντας τα ως τα καλύτερα δώρα της χώρας μας, τα οποία μαγειρεύουμε με αγάπη, προκειμένου να αναδειχθεί η γεύση και η ποιότητά τους. |

|| Μενού βασισμένο στη φιλοσοφία farm to table με οργανικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας από το αγρόκτημά μας || Σιγοψημένο μοσχάρι με μελιτζάνες στον ξυλόφουρνο, ψαρονέφρι γεμιστό, παραδοσιακά σκιουφιχτά Κρήτης αλλά και σολομός με σάλτσα φράουλας είναι κάποια ενδεικτικά πιάτα από το ευρύ μενού μας το οποίο εναλλάσσεται με βάση την εποχικότητα των προϊόντων...
Ο χώρος | OUR PLACE

Δείτε τα ποτά μας
αρθρα | BLOG
Η δική μας, φρέσκια μπύρα
Οι χειροποίητες μπύρες μας είναι φρέσκες, απαστερίωτες και αφιλτράριστες Ξεκινήσαμε το 2020, με την παραγωγή της πρώτης μας μπύρας. Ήταν προϊόν συνεργασίας με τοπική μικροζυθοποιία (Notos Brewery, Ηράκλειο) και παρήχθηκε σε περιορισμένη ποσότητα αποκλειστικά για εμάς. Μια χειροποίητη μπύρα υψηλής ποιότητας, από εκλεκτές πρώτες ύλες και παραδοσιακή μέθοδο ζυθοποίησης, δικής μας συνταγής. Ακολούθησε το 2021, Διαβάστε περισσότερα για Η δική μας, φρέσκια μπύρα[…]
Κρητική διατροφή
Η ελληνική μαγειρική, με την ποικιλία και την ποιότητα των υλικών της, με τους σοφούς, ευεργετικούς συνδυασμούς και τη γνώση αιώνων απολαμβάνει προνομιακή θέση στην παγκόσμια κουλτούρα της γεύσης. Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από το πλήθος των νησιών της και το έντονο ανάγλυφο της ηπειρωτικής χώρας. Αυτή η μορφολογική ποικιλία δημιουργεί «κόσμους μέσα σε κόσμους». Κοινά Διαβάστε περισσότερα για Κρητική διατροφή[…]
Ταλαγάνι
Το ταλαγάνι είναι ένα παραδοσιακό, χειροποίητο τυρί από Ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα, με καταγωγή από τη Μεσσηνία. Λόγω της σύστασής του, όταν ψήνεται στη σχάρα, διατηρεί την έντονη γεμάτη γεύση, τα πλούσια αρώματά του και τις διακριτικές πινελιές δυόσμου που το χαρακτηρίζουν. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει όμως είναι ότι ψήνεται χωρίς να λιώνει, αποκτώντας Διαβάστε περισσότερα για Ταλαγάνι[…]
Η κατσούνα
Στα ορεινά της Κρήτης ζει ένα δεντράκι, η αμπελιτσιά … … συγγενικό της φτελιάς που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Από το ξύλο αμπελιτσιάς κατασκευάζονται παραδοσιακά οι μαγκούρες των βοσκών στην Κρήτη. Το Κρητικό Ραβδί, ή αλλιώς Κατσούνα, αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του σώματος των Κρητικών. Ηλικιωμένοι και νέοι Βοσκοί Κρητικοί κρατούσαν συνεχώς μια Κατσούνα για να τους Διαβάστε περισσότερα για Η κατσούνα[…]
Η οικογενειακή φωτογραφία
Η παλιά οικογενειακή φωτογραφία ήταν μία σπάνια αποτύπωση της οικογένειας… … συνήθως από πλανόδιους φωτογράφους. Οι φωτογραφίες ήταν ασπρόμαυρες και οι εικονιζόμενοι σε αυτές ήταν συνήθως στημένοι και δεν χαμογελούσαν στον φακό. Όταν καλούσαν τον πλανόδιο φωτογράφο να τους τραβήξει μια φωτογραφία, ντυνόντουσαν με τα καλά τους ρούχα και παπούτσια. Κάθε φωτογραφία έδειχνε και την Διαβάστε περισσότερα για Η οικογενειακή φωτογραφία[…]
Ελαιόλαδο
Η διατροφική αξία του ελαιολάδου είναι πλέον αναμφισβήτητη, αφού περιέχει θρεπτικά συστατικά πολύτιμα για τον οργανισμό και την υγεία γενικότερα, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, μέταλλα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Η αναφορά στον Ιπποκράτειο Κώδικα περισσότερων από εξήντα φαρμακευτικών χρήσεων του ελαιολάδου δείχνει τη σημαντικότητα που κατέχει. Αποτελεί ένα προϊόν το οποίο προφυλάσσει από τη Διαβάστε περισσότερα για Ελαιόλαδο[…]
Η αγαπημένη τω πολλώ Ελεονώρα Ζουγανέλη
Μια ακόμα υπέροχη συναυλία, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας, γεμάτη με όλα όσα θέλουμε από την Ελεωνόρα. Ένταση, πάθος, τραγούδι, χαμόγελο, συναισθηματική φόρτιση και εκτόνωση. Θα ακουστούν όλα αυτά που θέλουμε κάθε φορά από την Ελεωνόρα και πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές από την ελληνική δισκογραφία, πειραγμένα από την Ελεωνόρα και τους συνεργάτες της σε ένα Διαβάστε περισσότερα για Η αγαπημένη τω πολλώ Ελεονώρα Ζουγανέλη[…]
Ούτε κρουσάτα μαντήλια, ούτε μαύρα πουκάμισα…
Περπατούσαν για ώρες προκειμένου να βγάλουν μιαν αναμνηστική φωτογραφία. Φόρεσαν τα καλά τους, δεν χρειάζονταν ούτε κρουσάτα μαντήλια ούτε μαύρα πουκάμισα, δεν χρειάζονταν πειστήρια “κρητικοσύνης”. Η φωτογραφία και το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του ΥΠΕΡ Χ. Την αναρτώ κι εδώ ύστερα από μια σύντομη συζήτηση που είχα με καλό φίλο για τις Διαβάστε περισσότερα για Ούτε κρουσάτα μαντήλια, ούτε μαύρα πουκάμισα…[…]
Το σπίτι της γιαγιάς μας ήταν και θα είναι πάντα ο παράδεισός μας
Ένα απ΄τα πράγματα που πιθανώς έχουν μείνει αναλλοίωτα από τότε που ήσουν παιδί μέχρι σήμερα είναι το σπίτι της γιαγιά και του παππού. Το σπίτι που γνωρίζεις όσο κανένα άλλο. Το μοναδικό σου βασίλειο, εκεί πιθανότατα έκανες τα πρώτα σου βήματα, έβγαλες το πρώτο σου δόντι κι έριξες την πρώτη σου ρουκέτα γάλακτος στο κατάλευκο Διαβάστε περισσότερα για Το σπίτι της γιαγιάς μας ήταν και θα είναι πάντα ο παράδεισός μας[…]
“Φιλότιμο”: Μια λέξη που δε μεταφράζεται εύκολα
Είκοσι εννιά Έλληνες που διαπρέπουν στους τομείς της Φιλανθρωπίας, της Πολιτικής, της Επιχειρηματικότητας, της Εκπαίδευσης και της Ενημέρωσης εξηγούν στο διεθνές κοινό τι σημαίνει η λέξη «Φιλότιμο». Οι διεθνούς φήμης Έλληνες συμμετέχουν σε βίντεο με κεντρικό θέμα «Φιλότιμο. Το ελληνικό μυστικό», που δημιούργησε και ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Washington Oxi Day Διαβάστε περισσότερα για “Φιλότιμο”: Μια λέξη που δε μεταφράζεται εύκολα[…]
Το νέο μας βίντεο…
Το βίντεο μας… Μία εντυπωσιακή και ατμοσφαιρική παραγωγή από το Videographer Nick Deris (NicPa Productions) σας μεταφέρει οπτικά στο χώρο μας. Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη σε: English Nederlands Deutsch Italiano
ο Τσαγκαρομιχάλης (Τσαγκαράκης)
Η οικία όπου στεγάζεται το εστιατόριο ΑΥΛΗ κτίστηκε στα τέλη του περασμένου αιώνα από τον Μιχαήλ Τσαγκαράκη, γνωστός και ως Τσαγκαρομιχάλης. Ο Τσαγκαρο-Μιχάλης ήταν καλός νοικοκύρης, με δική του φάμπρικα και αλευρόμυλο και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους συγχωριανούς του.
Φρέσκα αυγά από τη φάρμα μας
Τα περισσότερα από τα αυγά που χρησιμοποιούμε έρχονται καθημερινά φρέσκα από το κοτέτσι μας, που βρίσκεται στην φάρμα μας στην περιοχή Βιτσιλιά Μαλίων. Αυγά από κότες πραγματικά ελευθέρας βοσκής, που ζουν σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον και κάτω από άριστες συνθήκες: με ήλιο, πράσινο, καθαρό αέρα και φυσική τροφή. Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη σε: Διαβάστε περισσότερα για Φρέσκα αυγά από τη φάρμα μας[…]
Ψωμοντομάτα Κρήτης
μια παλιά και ξεχασμένη Κρητική ποικιλία ντομάτας Η ψωμοντομάτα μας καλλιεργείται βιολογικά και είναι παλιά και ξεχασμένη Κρητική ποικιλία ντομάτας. Την καλλιεργεί για εμάς στο χωριό Άγιος Βλάσης Ηρακλείου ο πιστοποιημένος βιολογικός καλλιεργητής Βασίλης Κάββαλος από τη «Βιορίζα», με δικούς του σπόρους. Η διαφορά της με τις άλλες ντομάτες είναι στο χρώμα της (ροζ), στο Διαβάστε περισσότερα για Ψωμοντομάτα Κρήτης[…]
Ντοματίνια
Τα ντοματίνια που χρησιμοποιούμε είναι βιολογικής καλλιέργειας και διαφόρων ποικιλιών, όπως τσέρι, βελανίδια κ.α . Βασικός μας προμηθευτής είναι ο πιστοποιημένος βιολογικός καλλιεργητής Βασίλης Κάββαλος και τα καλλιεργεί στο χωριό Άγιος Βλάσης Ηρακλείου, με πολύ μεράκι και ιδιαίτερη προσοχή, για να είναι νόστιμα και υγιεινά. Αρκετή ποσότητα επίσης καλλιεργούμε και εμείς στο ιδιόκτητο κτήμα μας Διαβάστε περισσότερα για Ντοματίνια[…]
Ρόκα
Η Ρόκα είναι άριστο τονωτικό και εξαιρετικά υγιεινό χόρτο Προστατεύει από την οστεοπόρωση, την παχυσαρκία και τον καρκίνο. Καθαρίζει το αίμα, απομακρύνει τη χοληστερόλη, ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, ρίχνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, σταθεροποιεί το μεταβολισμό και συνεπώς βοηθά στην προσπάθειά του να χάσουμε βάρος. Η δική μας καλλιέργεια Ρόκας γίνεται Διαβάστε περισσότερα για Ρόκα[…]
Φράουλα
Δίνουμε μεγάλη προσοχή στην καλλιέργεια της φράουλας *Η φράουλα εμφανίζεται ως το πιο επιβαρυμένο φυτό και με μεγάλη κατακράτηση φυτοφαρμάκων. Η δική μας καλλιέργεια φράουλας γίνεται στο κτήμα μας στην περιοχή Βιτσιλιά στα Μάλια, χωρίς χρήση φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων. Όταν δεν επαρκεί η δική μας παραγωγή προμηθευόμαστε φράουλες μόνο από πιστοποιημένους βιολογικούς καλλιεργητές. Αυτή Διαβάστε περισσότερα για Φράουλα[…]
Βλήτα
Γευστικά και υγιεινά χόρτα δικής μας καλλιέργειας με πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσια σε σίδηρο (132 γρ. βραστά βλήτα παρέχουν το 17% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε σίδηρο), οπότε αποτελούν μια ιδανική πηγή πρόσληψής του. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α . Είναι πηγή μαγγανίου, μαγνησίου, φωσφόρου και καλίου. Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και Διαβάστε περισσότερα για Βλήτα[…]
το Απάκι
Το Απάκι είναι ένα ιδιαίτερα νόστιμο Κρητικό αλλαντικό φτιαγμένο με μεράκι και ξεχωριστό τρόπο. Κάποια τρόφιμα δίχως αμφιβολία έχουν την δική τους γοητεία και κλέβουν την παράσταση καθώς παρασκευάζονται με έναν μοναδικό τρόπο! Ένα από τα πιο αγαπητά αλλαντικά, το κρητικό απάκι, έχει κερδίσει πολλούς θαυμαστές με το άρωμα, τη χαρακτηριστική καπνιστή γεύση του και Διαβάστε περισσότερα για το Απάκι[…]
τα Σκιουφιχτά της Κρήτης
Τα σκιουφιχτά είναι τα μακαρόνια της Κρήτης. Είναι χειροποίητα ζυμαρικά, έχουν σχήμα κυλινδρικό και είναι πεντανόστιμα όπως και να τα μαγειρέψεις. Δεν γίνονται με φύλλο όπως πολλά άλλα φρέσκα ζυμαρικά. Τα κύρια συστατικά τους είναι το αλεύρι σιταριού, νερό, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Η ονομασία «σκιουφιχτά» ή «σκιουφικτά» προέρχεται από το ρήμα «σκιουφίζω», που σημαίνει Διαβάστε περισσότερα για τα Σκιουφιχτά της Κρήτης[…]
Σύγκλινο
Το σύγκλινο στην Κρήτη μαγειρεύεται απο χοιρινό κρέας που διατηρείται μέσα στη “γλίνα”, το λίπος που προκύπτει από το μαγείρεμά του. Η μέθοδος αυτή, βοηθούσε ώστε να διατηρηθεί το χοιρινό κρέας όσο το δυνατόν περισσότερο, μετά τη σφαγή του οικόσιτου ζώου, καθώς τα χρόνια εκείνα δεν υπήρχαν ψυγεία για τη διατήρησή του. Αυτή η ανάρτηση Διαβάστε περισσότερα για Σύγκλινο[…]
Η Τσικουδιά μας (ρακή)
Η Τσικουδιά μας (ρακή) παράγεται οικοτεχνικά – όπως και το κρασί μας – με τις παλιές παραδοσιακές μεθόδους. Μετά τη σύνθλιψη των σταφυλιών για την παραγωγή του κρασιού αποθηκεύουμε τα στέμφυλα μέχρι να ανοίξουν τα ρακοκάζανα για να βγάλουμε την τσικουδιά μας η οποία παράγεται με τη μέθοδο της απόσταξης. Η ποικιλία που χρησιμοποιούμε για την Διαβάστε περισσότερα για Η Τσικουδιά μας (ρακή)[…]
Εξαιρετικά τυριά Κρήτης
Η παραδοσιακή κρητική τυροκομία έχει τις ρίζες της στην μυθολογία. Μη ξεχνάμε την Αμάλθεια, την αίγα που ανέθρεψε τον Κρητογενή Δία και που το κέρας της ακόμη και σήμερα συμβολίζει την αφθονία αγαθών! Το γάλα των αιγοπροβάτων της Κρήτης επεξεργάζεται σήμερα με παραδοσιακούς τρόπους αλλά σε σύγχρονα πλέον τυροκομεία και δίνει εξαιρετικής ποιότητας τυριά. Εξάλλου Διαβάστε περισσότερα για Εξαιρετικά τυριά Κρήτης[…]
Το μαύρο μαντήλι των Κρητών
Το μαύρο μαντήλι των Κρητών … Το κεφαλομάντηλο που φορούν οι Κρητικοί και τα κρόσσια δεν είναι για ομορφιά. Έχουν Ιερό Συμβολισμό πού συνδέεται με τους τελευταίους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας που ήταν Κρήτες. Όταν κινδύνευε η Πόλη ο Παλαιολόγος έστειλε κήρυκες στις επαρχίες και ζήτησε εθελοντές να πολεμήσουν. Από όλη την επικράτεια μόνο οι Κρητικοί Διαβάστε περισσότερα για Το μαύρο μαντήλι των Κρητών[…]
Τυρο-φιλίες στην αυλή
Για τους λάτρεις των τυριών ετοιμάσαμε μια ποικιλία από επιλεγμένα – για την γεύση τους και την ποιότητα τους – προϊόντα. Τυριά που γίνονται εξαιρετικός μεζές, ή προσφέρουν την ιδιαίτερη γεύση τους σαν συστατικό στα πιάτα μας, βγαλμένα από την παράδοση του τόπου μας, δε μπορούν παρά να κλέψουν τις εντυπώσεις στο τραπέζι ικανοποιώντας και Διαβάστε περισσότερα για Τυρο-φιλίες στην αυλή[…]
Η Μαλοτήρα της Κρήτης
Το τσάι του βουνού ή Σιδερίτης ή Μαλοτήρα όπως λέγεται στην Κρήτη, περιέχει ένα πολύτιμο οπλοστάσιο φλαβονοειδών, κατεχινών, μονοτερπενίων, διτερπενίων, τριτερπενικών οξέων φαινυλοπροπενίων, στερολών, ιριδοειδών, αιθέριων ελαίων, κουρκουμίνης και καρυοφυλλίνης. Πολλές σύγχρονες έρευνες έρχονται να τεκμηριώσουν τις δράσεις των ουσιών αυτών, οι οποίες φαίνεται να είναι πολύτιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το όνομα της, “maletira”, Διαβάστε περισσότερα για Η Μαλοτήρα της Κρήτης[…]
ΒΙΛΑΝΑ FUME
Για την καλοκαιρινή σαιζόν 2022 σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις νέες προσθήκες μας στην προσεγμένη λίστα των κρασιών μας. Ελπίζουμε να τα απολαύσετε… 100% από την ευαίσθητη λευκή ποικιλία Βιλάνα. Ένα εντυπωσιακό καπνισμένο λευκό κρασί. Με αρώματα βερίκοκου και ροδάκινου σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς και τα στοιχεία της βανίλιας. Σώμα γεμάτο, χαρακτηρισμένο από διακριτική Διαβάστε περισσότερα για ΒΙΛΑΝΑ FUME[…]
Τραβήξτε την καλύτερη φωτογραφία φαγητού με το κινητό σας
Το food photography είναι η μόδα των τελευταίων ετών.Το να φωτογραφίζουμε το φαγητό μας είναι πολύ δύσκολο. Θέλει πολλή εξάσκηση ώστε κάθε φορά να γίνονται καλύτερες οι φωτογραφίες σας. Είναι πολύ εύκολο ένα λαχταριστό πιάτο να μην βγει καλό στη φωτογραφία, όσο κι αν προσπαθήσουμε για ένα άψογο αποτέλεσμα. Αυτό το άρθρο θα σας δώσει Διαβάστε περισσότερα για Τραβήξτε την καλύτερη φωτογραφία φαγητού με το κινητό σας[…]
Σαν Μιχάλη – Γραβιέρα Π.Ο.Π. Σύρου
Το Σαν Μιχάλη είναι παραδοσιακό ελληνικό, σκληρό και κίτρινο τυρί από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, που παράγεται στη Σύρο εδώ και αρκετές δεκαετίες. Το τυρί τυροκομήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του ’70 από την συνεταιριστική τυροκομική μονάδα ΒΙΟΣΥΡ. Η ονομασία του τυριού προέρχεται από ένα βουνό στα βόρεια του νησιού όπου βρίσκεται και το ομώνυμο χωριό Σαν Διαβάστε περισσότερα για Σαν Μιχάλη – Γραβιέρα Π.Ο.Π. Σύρου[…]
ΟΡΘΗ ΠΕΤΡΑ RESERVE
Για την καλοκαιρινή σαιζόν 2022 σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις νέες προσθήκες μας στην προσεγμένη λίστα των κρασιών μας. Ελπίζουμε να τα απολαύσετε… Ερυθρός, ξηρός, βιολογικός οίνος, παλαιωμένος 12 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια. Syrah 60%, Κοτσιφάλι 40% – 14,5% αλκ. Βαθύ, ρουμπινί χρώμα, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων σε φόντο μπαχαρικών, καφέ και Διαβάστε περισσότερα για ΟΡΘΗ ΠΕΤΡΑ RESERVE[…]
Θέσεις εργασίας
Παρέχουμε τη δυνατότητα εργασίας και πρακτικής άσκησης με στόχο την εμπειρία και την επαγγελματική ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε το ταλέντο των ατόμων που πρόκειται να εργαστούν και να βοηθήσουμε στη σωστή καθοδήγηση και την ανταλλαγή γνώσεων. Ζητάμε άτομα που θέλουν να εργαστούν και να αποκτήσουν εμπειρίες σε ένα ομαδικό και φιλόξενο περιβάλλον. Είτε Διαβάστε περισσότερα για Θέσεις εργασίας[…]
Παρουσίαση της Αυλής στα Μάλια στο CRÈTE GUIDE EVASION
Είχαμε την τιμή και τη χαρά να αναφερθούμε στο Γαλλικό τουριστικό οδηγό της Κρήτης CRÈTE GUIDE EVASION ως μοναδικό αγαπημένο μέρος για φαγητό στα Μάλια. Ήταν παράλληλα και ευχάριστη έκπληξη καθώς δε γνωρίζαμε ότι η συγγραφέας του οδηγού, Isabelle Cervellin-Chevalier, μας είχε επισκεφθεί, πόσο μάλλον ότι μας είχε “αγαπήσει” και θέλησε να το μοιραστεί με Διαβάστε περισσότερα για Παρουσίαση της Αυλής στα Μάλια στο CRÈTE GUIDE EVASION[…]
Αφιέρωμα του περιοδικού Migusto στην Κρήτη και στο Αυλή στα Μάλια
Με μεγάλη μας χαρά λάβαμε από πελάτες μας τη δημοσίευση του έγκριτου Ελβετικού περιοδικού γαστρονομίας Migusto. Στο συγκεκριμένο τεύχος γίνεται αναφορά στην Κρητική διατροφή και ιδιαίτερα στη χρήση αγνών πρώτων υλών, όπως είναι η φιλοσοφία μας την οποία και εξελίσσουμε συνεχώς. Ευχαριστούμε πολύ την Lea Kipfer και το Migusto! Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη Διαβάστε περισσότερα για Αφιέρωμα του περιοδικού Migusto στην Κρήτη και στο Αυλή στα Μάλια[…]
Η εκπομπή Εικόνες με τον Τάσο Δούση μεταφέρουν την ΑΥΛΗ μας σε όλη την Ελλάδα
Την Κυριακή 1η Αυγούστου παίχθηκε από το κανάλι Open TV και την εκπομπή του Τάσου Δούση “ΕΙΚΟΝΕΣ” το β’ μέρος του οδοιπορικού του στην Κρήτη και στο νομό Ηρακλείου, στο οποίο συμπεριλήφθη και η όμορφη περιοχή μας. Ο Τάσος Δούσης – ο ειδικός του ταξιδιού και της περιπέτειας όπως λέγεται – τελειώνοντας την περιήγησή του Διαβάστε περισσότερα για Η εκπομπή Εικόνες με τον Τάσο Δούση μεταφέρουν την ΑΥΛΗ μας σε όλη την Ελλάδα[…]
Το ψωμί μας
Εδώ ζυμώνεται, εδώ ψήνεται Φρέσκο χειροποίητο ψωμάκι αργής ωρίμανσης, φτιαγμένο με στάρι και σπασμένο πλιγούρι, ψημένο στον ξυλόφουρνο και περιχυμένο με αρωματισμένο ελαιόλαδο παραγωγής μας. Το ψωμί μας είναι χειροποίητο, ζυμώνεται καθημερινά και ψήνεται στον ξυλόφουρνό μας Ο συνδυασμός του σπιτικού ψωμιού μας με το φρέσκο, τοπικό ελαιόλαδο και τις παραδοσιακές ελληνικές αλοιφές είναι μια Διαβάστε περισσότερα για Το ψωμί μας[…]
Νο1 Μουσακάς στα Μάλια
Avli in Malia Restaurant Guru 2022 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2024
Η φιλοσοφία ‘Zero Waste’
Τα τελευταία χρόνια έχουμε κινηθεί προς τη φιλοσοφία των “μηδενικών αποβλήτων”. Ενθαρρύνουμε τον επανασχεδιασμό του κύκλου ζωής των πόρων μας, έτσι ώστε τα περισσότερα από τα προϊόντα μας να επαναχρησιμοποιούνται ή να ανακυκλώνονται. Αφιερώνουμε πολύ χρόνο παρακολουθώντας τα απόβλητά μας και βρίσκουμε τρόπους να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας. Υπάρχει πάντα κάποια ανάγκη Διαβάστε περισσότερα για Η φιλοσοφία ‘Zero Waste’[…]
Το δικό μας αγουρέλαιο
Το αγουρέλαιο είναι ο φυσικός χυμός από τη σύνθλιψη άγουρων – αρυτίδιαστων ακόμα καρπών ελιάς και διατηρεί το πράσινο χρώμα και το άρωμα του φρέσκου καρπού. Είναι πλούσιο σε όλες τα πολύτιμα συστατικά της ελιάς – αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, βιταμίνες και προβιταμίνες, πολυφαινόλες και θεραπευτικές ουσίες – αλλά και μέχρι και 5 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα Διαβάστε περισσότερα για Το δικό μας αγουρέλαιο[…]
Επιλεγμένα κρασιά με διακρίσεις
Στις 19 Ιουνίου ανακοινώθηκαν τα φετινά Διεθνή Βραβεία DWWA (Decanter World Wine Awards 2024) τα οποία αποκαλύπτουν κάποια από τα πιο εκλεκτά κρασιά όλου του κόσμου. Είναι από τα πιο αξιόπιστα και σεβαστά βραβεία του κλάδου παγκοσμίως εδώ και 21 χρόνια και τα εμπιστεύονται καταναλωτές και έμποροι εξίσου. Πάνω από 18.000 κρασιά από 57 χώρες Διαβάστε περισσότερα για Επιλεγμένα κρασιά με διακρίσεις[…]
Ευχάριστη αναφορά σε εμάς από το Delve into Europe
Το Delve into Europe είναι ένα ταξιδιωτικός οδηγός για ιδιαίτερους προορισμούς και κρυφούς θησαυρούς που ανακαλύπτουν στην Ευρώπη. Κατά την επίσκεψή τους στα Μάλια ανακάλυψαν και το εστιατόριό μας και χαιρόμαστε που τους αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις. Δείτε το αφιέρωμα Ο David Angel είναι Ουαλός ιστορικός, συγγραφέας και φωτογράφος, με ειδικότητα στον ταξιδιωτικό και τουριστικό Διαβάστε περισσότερα για Ευχάριστη αναφορά σε εμάς από το Delve into Europe[…]
Η Μαρία Φαραντούρη στην Αυλή μας
Είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε την Κυρία Μαρία Φαραντούρη στην Αυλή μας, όπου μας χάρισε ιδιαίτερες, μοναδικές στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα τόσο εμείς όσο και όσοι έτυχε να παρευρίσκονται. Η πορεία της στο μουσικό χώρο της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως έχει μείνει ανεξίτηλη εδώ και δεκαετίες. Την απολαύσαμε στην πολύ Διαβάστε περισσότερα για Η Μαρία Φαραντούρη στην Αυλή μας[…]
Το νέο Ciao magazine κυκλοφόρησε με αφιέρωμα για το Ηράκλειο
… και χαιρόμαστε που μέσα στις επιλογές των συντακτών βρίσκεται και η ΑΥΛΗ μας! Μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα για το Ηράκλειο στο νέο περιοδικό που κυκλοφόρησε και στον ιστότοπο του περιοδικού εδώ “Περπατώντας στην παλιά πόλη των Μαλίων, ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 18ου αι., τράβηξε την προσοχή μας. Σε αυτό στεγάζεται το εστιατόριο “Αυλή” και Διαβάστε περισσότερα για Το νέο Ciao magazine κυκλοφόρησε με αφιέρωμα για το Ηράκλειο[…]
Αυγά μάτια με γιαχνερά
Αυγά μάτια με γιαχνερά. Tο μεγαλείο της απλότητας!! \n#avlimalia \n\n🍽 Δείτε το ανανεωμένο Μενού μας: https://avli-malia.gr/menu/menou/\n\n#εστιατόριο #μάλια #κρήτη #restaurant #malia #crete #αυγά \n#ellinikikouzina
Χοιρινή Πανσέτα: Αργοψημένη στον ξυλόφουρνο με μεράκι
Χοιρινή Πανσέτα: Αργοψημένη στον ξυλόφουρνο με μεράκι σε πλούσια σάλτσα πορτοκαλιού, αρωματισμένη με φρέσκο δεντρολίβανο και το μοναδικό χαρουπόμελο παραγωγής μας. Συνοδεύεται από τρυφερές πατάτες baby που λιώνουν στο στόμα. #avlimalia \n\n#εστιατόριο #μάλια #κρήτη #restaurant #malia #crete #ξυλόφουρνος #πανσέτα #ελληνική_κουζίνα
Τα κρασιά της Κρήτης: Ένα ταξίδι γεύσεων στους κρητικούς αμπελώνες
Η Κρήτη, ένα νησί με πλούσια ιστορία και παράδοση, φημίζεται όχι μόνο για την εκπληκτική φυσική ομορφιά και την παραδοσιακή κουζίνα, αλλά και για τα εξαιρετικά κρασιά της. Τα κρητικά οινοποιεία, με σεβασμό στην παράδοση και με σύγχρονες τεχνικές, παράγουν κρασιά που αντανακλούν το μοναδικό terroir του νησιού. Στο εστιατόριό μας, πιστεύουμε ότι το κρασί Διαβάστε περισσότερα για Τα κρασιά της Κρήτης: Ένα ταξίδι γεύσεων στους κρητικούς αμπελώνες[…]
Χαρουπόμελο
Χαρουπόμελο: Ο γλυκός θησαυρός της Ελλάδας Στην Ελλάδα καλλιεργούνται χαρουπιές (Ceratonia siliqua) για πάνω από 4.000 χρόνια και τα τελευταία χρόνια αυτή η αρχαία υπερτροφή κάνει μια σύγχρονη επιστροφή. Το σιρόπι χαρουπιού, ή «χαρουπόμελο» όπως το ονομάζουμε, σε αντίθεση με τα ραφιναρισμένα σάκχαρα, είναι μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά εναλλακτική λύση που τρέφει την Ελληνική Διαβάστε περισσότερα για Χαρουπόμελο[…]