fbpx

το Απάκι

Το Απάκι είναι ένα ιδιαίτερα νόστιμο Κρητικό αλλαντικό

το Απάκι

φτιαγμένο με μεράκι και ξεχωριστό τρόπο.

Είναι φυσικό προϊόν, παραδοσιακό, και δεν περιέχει κανένα συντηρητικό. Οφείλει την ξεχωριστή γεύση του στην καλή πρώτη ύλη, το ποιοτικό ξίδι και τα υπέροχα αρωματικά βότανα της εύφορης κρητικής γης.

Στον τρόπο παρασκευής του και στην τεχνογνωσία του φανερώνεται η ανάγκη των ανθρώπων να συντηρήσουν το κρέας την εποχή που δεν υπήρχαν τα ψυγεία.

Το απάκι μας, παρασκευάζεται από χοιρινό μπούτι ή λαιμό. Το αλατοπιπερώνουμε, το πασπαλίζουμε με κύμινο, φασκόμηλο, ρίγανη, θρούμπι και θυμάρι και το μαρινάρουμε για 24 ώρες σε ξίδι από καλό κρασί. Στη συνέχεια  κρεμιέται σε ειδικό χώρο (καπνιστήριο) όπου καπνίζεται σιγά σιγά με κλαδιά από ελιά, κυπαρίσσι, πορτοκαλιά κ.ά. και φυσικά από αρωματικά φυτά, που του δίνουν φοβερή γεύση.


Απολαύστε το στο τραπέζι σας!

Also available in: English