Κρητική διατροφή

Η ελληνική μαγειρική, με την ποικιλία και την ποιότητα των υλικών της, με τους σοφούς, ευεργετικούς συνδυασμούς και τη γνώση αιώνων απολαμβάνει προνομιακή θέση στην παγκόσμια κουλτούρα της γεύσης.

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από το πλήθος των νησιών της και το έντονο ανάγλυφο της ηπειρωτικής χώρας. Αυτή η μορφολογική ποικιλία δημιουργεί «κόσμους μέσα σε κόσμους».

Κοινά χαρακτηριστικά είναι οι εξαιρετικές πρώτες ύλες και τα αρώματα της εύφορης γης: ρίγανη, θυμάρι, δάφνη, δεντρολίβανο, λεμόνι, και, βέβαια, ελαιόλαδο.

Εκλεκτά κρέατα μικρής παραγωγής∙ ολόφρεσκα ψάρια∙ πεντανόστιμα όστρακα και θαλασσινά∙ όσπρια∙ φρούτα∙ ευεργετικά λαχανικά και τυροκομικά αναγνωρισμένα παγκοσμίως, συνοδευμένα από λαμπερό κρασί, δημιουργούν ένα καλειδοσκόπιο γεύσεων!

Ανήσυχοι και δημιουργικοί μάγειρες, δουλεύοντας πάνω σε παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας πολλές φορές ευφάνταστους συνδυασμούς εκλεκτών υλικών, κερδίζουν διακρίσεις σε παγκόσμιες διοργανώσεις καθιερώνοντας την Ελλάδα ως έναν από τους ναούς της υψηλής μαγειρικής τέχνης.

Κρητική διατροφή

Η Κρήτη είναι ένας αγαπημένος προορισμός που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και στο πεδίο της αυθεντικής γαστρονομίας. Η ανακάλυψη των μυστικών της κρητικής κουζίνας, άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής, είναι ένα κάλεσμα να γευτεί κανείς την τέχνη της ίδιας της ζωής.

English