Το γάλα των αιγοπροβάτων της Κρήτης επεξεργάζεται σήμερα με παραδοσιακούς τρόπους αλλά σε σύγχρονα πλέον τυροκομεία και δίνει εξαιρετικής ποιότητας τυριά. Εξάλλου τα ζώα του νησιού είναι ελευθέρας βοσκής και γι αυτό το γάλα τους έχει πρόσθετη νοστιμιά.
Το τυροζούλι είναι ένα νόστιμο τυράκι οικιακής παρασκευής, που τώρα πλέον σπάνια το βρίσκεις στο εμπόριο, αλλά συνεχίζει να φτιάχνεται κυρίως στα σπίτια. Εμείς εδώ στο εστιατόριο ΑΥΛΗ προμηθευόμαστε από βοσκούς της περιοχής μας φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα και τυροκομούμε καθημερινά με πολύ αγάπη και μεράκι το τυροζουλάκι μας!