Νέες προσθήκες στη λίστα των κρασιών μας

Also available in: English

Για τη χειμερινή σαιζόν
σας φέρνουμε κάποια πολύ ξεχωριστά,
παλαιωμένα κρασιά.

Νέες προσθήκες στη λίστα των κρασιών μαςΡάμνιστα (2015)

Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Ποικιλίες: 100% Ξινόμαυρο
Παλαίωση: 16 μήνες παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες.

Από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του Κτήματος στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας. Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη βρίσκεται σε υψόμετρο 230-320μ., στους πρόποδες του ανατολικού Βερμίου. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχές το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ τα καλοκαίρια από ήπια ξηρασία.  Για τη Ράμνιστα επιλέγονται Ξινόμαυρα από τεμάχια ελαφριά αμμοπηλώδη με σχετικά χαμηλό pΗ.

Η διαλογή του Ξινόμαυρου αποτελεί πολύ σημαντικό σημείο για την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Τα υποψήφια συστατικά του χαρμανιού της Ράμνιστας παντρεύονται τον 5-6 μήνα παλαίωσης τους, με συνολικό χρόνο παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια τους 16 μήνες. Τα βαρέλια είναι γαλλικής και, σε πολύ μικρότερο ποσοστό, αμερικάνικης ξυλείας.

Αρώματα από φράουλα, κεράσι και τριαντάφυλλο, σε συνδυασμό με φινετσάτες νότες βανίλιας από το βαρέλι. Παρά τη νεότητά του, η αρωματική δύναμη και η δομή των τανινών, φανερώνουν ένα κρασί με χαρακτήρα και μεγάλο δυναμικό παλαίωσης, προϊόν μιας μεγάλης χρονιάς.

Γευστικοί Συνδυασμοί: Σύνθετα αρώματα, στιβαρή δομή τανινών και βελούδινη οξύτητα. Ένα εξαιρετικό ταίρι για κόκκινο κρέας και κυνήγι.

Διακρίσεις:
ασημένιο – Grand International Wine MUNDUS VINI 2018
ασημένιο – Balkan International Wine Competition 2018
ασημένιο – Decanter World Wine Awards 2018
χρυσό – TEXSOM International Wine Awards 2019
ασημένιο – Mundus Vini 2019
χρυσό – TEXSOM International Wine Awards 2019

Προτείνουμε:

Μοσχαρίσια μπριζόλα

Ζουμερή μπριζόλα 300 γρ. (κόντρα) χωρίς κόκκαλο, με φρέσκο αρωματικό βούτυρο
μυρωδικών.

Ψαρονέφρι γεμιστό

Ψαρονέφρι γεμιστό

Με τυρί ταλαγάνι ψημένο σε σάλτσα Λιάτικου κόκκινου κρασιού και δαμάσκηνα.
Σερβίρεται πάνω σε φρέσκο πουρέ πατάτας και λαχανικά σχάρας.


Νέες προσθήκες στη λίστα των κρασιών μας

OVILOS red
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΑΓΓΑΙΟ
Κτήμα Βίβλια χώρα

Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon

Παλαίωση: σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια για 16 μήνες. Ακολουθεί ωρίμανση τουλάχιστον 24 μηνών σε φιάλη.

Προέρχεται από την ποικιλία Cabernet Sauvignon, και συγκεκριμένα από το πρώτο αμπέλι του Κτήματος που φυτεύτηκε στους πρόποδες του Παγγαίου.

Διαθέτει βαθύ μαυροκόκκινο χρώμα µε εξαιρετικά αρώματα μαρμελάδας βατόμουρο, κόκκινων φρούτων, βιολέτας, που δένουν αρμονικά µε αρώματα κέδρου, καπνού και σοκολάτας γάλακτος σε µια δεξιοτεχνική συνεύρεση.

Η γεύση του είναι γεμάτη, πλούσια µε εντυπωσιακή δομή και επιδέξια ισορροπία ανάμεσα στην οξύτητα και στις καλές, γενναιόδωρες τανίνες του.

Διαθέτει μεγάλη επίγευση και θα φτάσει στο απόγειο της οινικής του κομψότητας μετά από μερικά χρόνια.

Γευστικοί Συνδυασμοί: Rib eye λίγο ψημένο στα κάρβουνα, εκλεκτά κρέατα ψημένα rare ή medium, αρνάκι ή κατσικάκι στη σούβλα.

Προτείνουμε:

Αρνί με Γραβιέρα στη λαδόκολα

Φρέσκο αρνάκι γάλακτος, αργοψημένο με γραβιέρα Κρήτης, ντομάτα, φρέσκα μυρωδικά και πατάτες.

Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα ειδικής ωρίμανσης

Τρυφερή και ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα (ribeye) 300 γρ. χωρίς κόκκαλο, ωριμασμένη σε δικό μας θάλαμο ξηρής ωρίμανσης.

 

 


Νέες προσθήκες στη λίστα των κρασιών μαςAVATON
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Επανομή
Κτήμα Γεροβασιλείου

Ποικιλίες: Παράγεται από τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο.

Το Λημνιό -αναφέρεται από τον Αριστοφάνη ως «λημνία ἄμπελος» τον 5ο αιώνα π.Χ. – είναι η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία και κυριαρχεί στο κρασί.

Μετά την εκχύλιση και την ολοκλήρωση της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ειδικές δρύινες δεξαμενές Βουργουνδίας, το κρασί παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Διαθέτει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα, σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (βατόμουρο), σταφίδα, καφέ και κακάο.

Στο στόμα ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο, δημιουργώντας δύναμη και ισορροπία. Η επίγευση του είναι διαρκής με επανάληψη των μπαχαρικών.

 

Γευστικοί Συνδυασμοί: Κόκκινα κρέατα κατσαρόλας με πικάντικες σάλτσες, τριχωτό κυνήγι.

Διακρίσεις:
χρυσό – 6th Concours International Du Vin, Thessaloniki 2006, Sélections Mondiales des Vins, Montréal-Québec, Canada 2008, 12th International Wine Competition of Thessaloniki 2012, Decanter World Wine Awards, London 2012, Berliner Wein Trophy, Berlin 2013, 13th International Wine Competition of Thessaloniki 2013, Thessaloniki International Wine Competition 2014, Berlin Wein Trophy, Germany 2014, 2016, Thessaloniki International Wine & Spirits Competition 2018, Sommelier Wine Award 2018, UK

Προτείνουμε:

Μοσχαρίσια ουρά

Μοσχαρίσια ουρά

Μαγειρεμένη με σάλτσα ντομάτας και λαχανικά, σερβιριζόμενη πάνω σε φρέσκο πουρέ πατάτας.

 


Νέες προσθήκες στη λίστα των κρασιών μαςVINSANTO (2012)
ΠΟΠ Σαντορίνη
Santo wines

Ποικιλίες: 85% Ασύρτικο 15% Αηδάνι

Παλαίωση: Τουλάχιστον 8 χρόνια σε δρύινα βαρέλια

Η ωρίμανση 8 ετών σε δρύινα βαρέλια και η παραμονή στη φιάλη προσδίδουν φινετσάτα και πολύπλοκα αρώματα καφέ και αποξηραμένων φρούτων. Απόλυτα ισορροπημένος οίνος, με τη γλύκα και την οξύτητα σε πλήρη αρμονία που αφήνουν μια κομψή και μακρά επίγευση.

Γευστικοί Συνδυασμοί: Σερβίρεται με γλυκές απολαύσεις.

Διακρίσεις:
χρυσό, Thessaloniki international wine competition 2016

Προτείνουμε:

Σαλάτα τούρτα

Σαλάτα τούρτα

Πράσινη σαλάτα με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, chutney φρέσκιας ντομάτας, και σιρόπι βαλσάμικο.

Πολίτικο

Σιροπιαστή βάση ραβανί επικαλυμμένη με κρέμα από φρέσκο γάλα και ντόπια αυγά, πασπαλισμένη με κανέλλα.

Also available in: English